На вулиці Хрещатик проведуть капітальний ремонт. Зараз розробляють проєкт, потім готуватимуть робочу документацію, але, коли розпочнеться реконструкція вулиці, не відомо, повідомив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв.

Оновлюватимуть вулицю комплексно. Це означає, що планують відремонтувати інженерні мережі (колектор дощової каналізації та комунікаційний колектор), замінити покриття тротуарів і дороги. Також хочуть оновити зовнішнє освітлення, озеленити вулицю й облаштувати систему зрошування.

Крім цього, на Хрещатику з’являться додаткові наземні пішохідні переходи на перетині з вулицею Прорізною й на перетині з вулицею Михайлівською та мережі відеоспостереження.

Також облаштують велоінфраструктуру. Зокрема, велосмуги на проїжджій частині і велодоріжки на тротуарі. Але остаточне рішення ще не ухвалили, оскільки немає єдиного бачення серед автомобілістів, пішоходів та велосипедистів.

Коли розпочнуть капремонт, не відомо. У КМДА пояснюють, що питання залишається відкритим. Це пов’язано з пандемією, а також реалізацією інших важливих інфраструктурних для міста об’єктів. Багато буде залежати від епідеміологічної ситуації в країні, необхідності виділення додаткових коштів на пріоритетні на сьогодні галузі, наповнення бюджету, сказав заступник голови КМДА.


У вересні 2020 року «Київавтодор» представив попередній робочий проєкт капітального ремонту Хрещатика. Спочатку підготували версію з двосторонніми велодоріжками з обох боків вулиці. Однак після обговорень з велоспільнотою залишили робочу версію з однією двосторонньою велодоріжкою та двома односторонніми велосмугами.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Анна Бобирєва для The Village Україна