Нацполіція в місті Києві відзвітувала, що не зафіксувала порушень громадського порядку та карантинних обмежень під час великодніх богослужінь у ніч з 1 на 2 травня 2021 року.

Але, як свідчить відео прямих трансляцій з київських храмів, не всюди дотримувалися дистанції та маскового режиму.

Богослужіння у Свято-Михайлівському Золотоверхому собору Православної церкви України проводив митрополіт Епіфаній.

Судячи з відео, віряни були в масках, проте дистанція між ними була менше 1,5 метри.

Богослужіння у Свято-Михайлівському Золотоверхому собору ПЦУ. Скрін з відео

Служіння в Києво-Печерській лаврі проводив митрополит Української православної церкви Московського патріархату Онуфрій. Судячи з відео трансляції, більшість прихожан були без масок, відстані в 1,5 метри не було.

Служіння в Києво-Печерській лаврі УПЦ МП. Скрін з відео

У Патріаршому соборі Воскресіння Христового біля метро «Лівобережна», який належить до Української греко-католицької церкви, судячи з відео, віряни стояли на відстані та були в масках, хоч деякі й неправильно одягнуті.

Служіння в Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ. Скрін з відео

За даними МВС, у ніч з 1 на 2 травня великодні богослужіння проходили у більш ніж 13 000 церквах та храмах України, грубих порушень не зафіксували.


Аби попередити сплеск вірусу після Великодня, КМДА рекомендувала проводити релігійні служіння в онлайн-режимі. Під час богослужінь у храмах треба було забезпечити дезінфекцію та провітрювання приміщень, обмежити кількість відвідувачів з розрахунку одна особа на 10 квадратних метрів, перевіряти температуру прихожан та дотримуватися маскового режиму.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Нацполіція Києва