У Києві вирішили, які особливі вимоги будуть діяти до проведення релігійних заходів під час святкування Вербної неділі та Великодняповідомив міський голова Віталій Кличко.

Аби попередити сплеск вірусу після Великодня, КМДА рекомендувала проводити релігійні служіння в онлайн-режимі. Якщо богослужіння проводитимуть в церквах, то храми мають забезпечити:

  • дезінфекцію та провітрювання приміщень;
  • обмеження кількості відвідувачів з розрахунку одна особа на 10 квадратних метрів;
  • вимірювання температури тих, хто братиме участь у богослужіннях;
  • масковий режим.

Жодних інших обмежень, які не стосуються релігійних заходів, не ввели. Також Кличко не повідомив нічого про можливе продовження локдауну після 30 квітня.


У Києві з 20 березня ввели жорсткий карантин, закрили ресторани та кафе (вони працюють тільки на виніс і доставку), театри, кінотеатри, музеї, ТРЦ (окрім магазинів із продуктами, аптек, зоомагазинів і магазинів із продажу побутової хімії та засобів гігієни), спортзали, басейни. Із 5 квітня карантин ще більш посилили: закрили дитячі садки та школи, а проїзд у громадському транспорті дозволений тільки за спецперепустками. Ці обмеження спочатку ввели до 16 квітня, а потім продовжили до 30 квітня.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі