Греція, Іспанія, Італія, Мальта, Болгарія, Естонія та Люксембург почнуть тестувати цифрові зелені сертифікати (Digital Green Certificate) для вільних подорожей під час пандемії COVID-19 в травні 2021 року, пише агентство Ekathimerini з посиланням на високопоставленого європейського чиновника.

За словами посадовця, країни ЄС розділили на три групи залежно від того, наскільки технічно вони готові видавати сертифікати. Тестування документів почнуть на «другому тижні травня».

Очікується, що цифрові сертифікати буду готові 1 червня, а повністю запрацюють 30 червня.


У березні 2021 року Європейська комісія представила концепцію єдиних цифрових зелених сертифікатів (Digital Green Certificate), які мають сприяти вільним подорожам країнами Євросоюзу під час пандемії COVID-19. Такі сертифікати будуть підтверджувати, що людина вакцинувалася від коронавірусу, одужала від нього або здала тести.

Їх мали запустити з 15 червня 2021 року. У Раді ЄС повідомляли, що сертифікати діятимуть не тільки для громадян-країн Євросоюзу.

За словами прем'єра Дениса Шмигаля, Україна домовилася з Європейською комісію щодо сумісності українського та європейського цифрових сертифікатів про імунітет від COVID-19.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі