Міністерство охорони здоров’я може вивести Київ з «червоної» зони 27-28 квітня, сказав начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан в ефірі телеканалу «Україна 24».

На його думку, об’єктивно оцінити показники епідемічної небезпеки (кількість випадків COVID-19, завантаженість лікарень, кількість госпіталізацій) в Києві МОЗ зможе 27-28 квітня.

Рішення про завершення локдауну в Києві ухвалюватиме комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За словами Рубана, це може статися або в п’ятницю 30 квітня або раніше протягом тижня. Але це рішення буде залежати від показників.


Головний санлікар України Віктор Ляшко 23 квітня анонсував, що наступними з «червоної» зони мають вийти Львівська, Київська, Запорізька, Одеська та Полтавська області, а також місто Київ. Одеська область з 25 квітня переходить до «жовтої» зони карантину.

Київ перебуває у «червоній» зоні з 23 березня. Але ще з 20 березня в місті ввели жорсткий карантин. Із 5 квітня до 16 квітня карантин ще більш посилили: закрили дитячі садки та школи, а проїзд у громадському транспорті дозволений тільки за спецперепустками. Наразі ці обмеження продовжили до 30 квітня.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі