Через демонтаж 120-літнього будинку Уткіна біля Вокзальної площі Київська прокуратура відкрила кримінальне провадження.

Факт демонтажу будівлі заради будівництва на її місці 26-поверхового ЖК «‎Апарт-готель Times» 10 квітня внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого статтею 356 КК України (самоправство).

Правоохоронці уже провели огляд місця події, опитали очевидців та витребували дозвільні документи на виконання будробіт.

Прибутковий будинок Івана Уткіна на вулиці Петлюри, 29 побудували на межі ХІХ і ХХ століть у стилі неоренесанс. Це єдина дореволюційна будівля кварталу між Жилянською, Льва Толстого, Петлюри та річкою Либідь.

Охоронного статусу будинок не мав, його почали демонтувати ще 20 березня. Тоді тільки вийняли віконні рами. Юристи «Мапи Реновації» встановили, що роботи відбуваються з порушенням закону, адже цільове призначення земельної ділянки не відповідає її використанню, на місці не було захисного паркану та інформаційного стенду, а майбутнє будівництво порушує межі прибережної водозахисної смуги річки Либідь.

27 березня «Мапа Реновації» організувала акцію з метою врятувати будинок та привернути увагу КМДА й міського голови Віталія Кличка до незаконності дій забудовника.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі