З 3 квітня 2021 року у Франції ввели чотиритижневий локдаун, повідомляє France 24.

Заборони, які ввели у Франції:

  • комендантська година з 19:00
  • заборонені поїздки на відстань більше 10 кілометрів від місця ізоляції (квартири, будинку), переїжджати між регіонами можна буде лише у великодні свята
  • закривають університети, школи та дитячі садки щонайменше на три тижні, студенти зможуть приходити в університет один раз на тиждень
  • працюватимуть магазини, які продають продовольчі товари та предмети першої необхідності, книжкові та музичні крамниці, а також перукарні
  • компанії, за можливості, повинні перевести своїх працівників на віддалену роботу

Президент Франції Еммануель Макрон сказав: «Якщо ми зараз не діятимемо, то втратимо контроль над ситуацією». За його словами, локдаун – найкращий спосіб зупинити швидке поширення вірусу. Це вже третій локдаун в країні за час пандемії Covid-19.

Станом на 3 квітня 2021 року у Франції виявили 4,74 мільйона хворих на коронавірус, понад 96 тисяч людей померли. У Франції приблизно 67 мільйонів населення.


Також на великодні свята вводять триденний локдаун в Італії, там щоденно приблизно 20 000 нових випадків хворих на коронавірус.

В Україні не планують вводити загальнонаціональний локдаун, тому що регіональні локдауни працюють, і захворюваність знижується. Це допомагає не зупинити всю країну загалом.

Водночас жорсткі карантинні обмеження запрацюють ще в п'яти регіонах. Зокрема, нові обмеження вводять у Києві з 5 квітня. Окрім зачинених закладів освіти та громадського харчування, обмеження вводять і на громадський транспорт: до 16 квітня в ньому можна буде їздити лише за спецперепустками.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі