Хорватія продовжила обмеження щодо перетину кордону до 15 квітня 2021 року, але туристи зможуть в’їжджати до країни, повідомляє посольство України в Республіці Хорватія.

У Хорватію зможуть приїхати туристи, які мають підтвердження про сплату на весь запланований період перебування в країні житла (готелю, апартаментів, кемпів, приватних садиб, найму яхти) або підтвердження про власність житла чи яхти в Хорватії.

Також для в’їзду в країну обов’язково мати один із цих документів:

  • негативний результат ПЛР-тесту або антиген-тесту, зробленого не пізніше 48 годин до моменту перетину хорватського кордону;
  • документ, який підтверджує вакцинацію від COVID-19 другою дозою не пізніше 14 днів від моменту в’їзду в Хорватію;
  • документ, який підтверджує, що людина перехворіла на COVID-19 протягом останніх шести місяців;
  • або провести ПЛР-тестування чи швидке антиген-тестування відразу після прибуття в Хорватію (за свій кошт) із зобов’язанням залишатися на самоізоляції до отримання негативного результату тесту. Якщо тестування неможливо провести, потрібно пройти самоізоляцію в 10 днів.

Діти до 7 років можуть перетинати кордон без тестування, якщо подорожують з батьками / опікунами, які мають негативний результат ПЛР-тесту, швидкого тесту на антиген чи підтвердження лікаря, що особа перехворіла на COVID-19.

Для перетину кодону Хорватії також обов’язково зареєструватися на сайті МВС Хорватії та роздрукувати реєстраційний номер заявки. Таке підтвердження пришвидшить перетин кордону, однак не є дозволом на в’їзд від МВС Хорватії.


Кіпр вніс Україну до списку країн «червоної» зони, із яких дозволено в’їзд у країну з 1 квітня 2021 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі