Кіпр вніс Україну до списку країн «червоної» зони, із яких дозволено в’їзд у країну з 1 квітня 2021 року, повідомляє посольство України в Республіці Кіпр.

умови в’їзду:

  • зареєструватися на сайті CyprusFlightPass, отримати особову картку доступу до вильоту (CyprusFlightPass) – усі без виключення пасажири (також діти);
  • негативний результат ПЛР-тесту, зробленого в сертифікованій лабораторії на території України не пізніше ніж за 72 години до вильоту (тест має бути англійською мовою). Водночас діти до 12 років звільняються від необхідності тестування;
  • після прильоту на Кіпр пройти повторний ПЛР-тест (вартість – 30 євро в аеропорту Ларнаки та 32 євро в аеропорту Пафосу. Результат тесту буде переданий туристу через SMS протягом 3 годин. До отримання результату громадянин повинен залишатися на домашній самоізоляції).

Крім цього, у туриста на кордоні можуть запитати мету поїздки, інформацію про фінансовий стан (на весь час перебування на Кіпрі, мінімум 50 євро на добу).

Перед поїздкою потрібно перевіряти дані, у якій зоні карантину перебуває Україна. Зони будуть оновлювати щотижня.


У березні 2021 року Кіпр оголосив про намір відкрити кордони для українців. Але тоді Україна перебувала «сірій» зоні карантинного розподілу. А це означало, що поїздки в Кіпр для українців заборонені.  

Українська авіакомпанія SkyUp із весни 2021 року відновлює рейси до Кіпру з Києва, Харкова та Запоріжжя.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі