Автоматично блокувати рух потягів у «червоних» карантинних зонах «Укрзалізниця» не буде: для цього буде необхідне додаткове рішення державної або регіональної комісії щодо окремого регіону. Про це йдеться на сайті «Укрзалізниці».

«Чинний розклад руху залишається без змін, а тому жодних обмежень висадки / посадки по Києву, Одеській і Сумській областях не відбудеться до того, як державна або регіональні комісії не ухвалять свої рішення, попередньо зваживши всі фактори ризику з огляду на потенційну масштабну зупинку транспорту», – ідеться в повідомленні.

Рішення щодо Києва планують ухвалити до кінця 22 березня.

В «Укрзалізниці» підкреслюють, що в умовах карантину потяги – найбезпечніший транспорт.

Згодом міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив, що роботу громадського автотранспорту також регулюватимуть регіональні комісії: автоматично через потрапляння області в «червону» зону транспорт зупиняти не будуть.

Якщо в області заборонять роботу транспорту, буде кілька виключень:

 транзитні перевезення;

 перевезення легковими авто, у якому не більше п’яти людей без урахування дітей віком до 14 років;

 перевезення службовим / орендованим автотранспортом підприємств, закладів, установ у межах кількості місць для сидіння й виключно за маршрутами руху. Поліцію треба повідомити про таке перевезення за два дні.

 міжнародні перевезення пасажирів, у яких є довідки про негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19, проведеного не раніше ніж за 48 годин.


24 лютого Україна повернулася до адаптивного карантину, який передбачає поділ території країни на «зелену», «червону», «помаранчеву» та «жовту» зони залежно від поширення коронавірусу.

Спочатку був один перелік обмежень, що діють у кожній із карантинних зон. Але 9 березня рішенням Кабміну перелік обмежень розширили.

Також деякі регіони вводять обмеження «червоної» зони, перебуваючи в «помаранчевій» чи «жовтій», задля зниження ризику інфікування коронавірусом.

Станом на 22 березня в «червоній» карантинній зоні перебувають вісім регіонів України.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі