Заїзд на Подільсько-Воскресенський міст з Верхнього Валу мають доробити вже цієї весни, повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

«Там сьогодні вручну перекладають електричні кабелі та мережі комунікацій., скільки в даному місці це практично ювелірна робота», – каже Кличко.

Що ще роблять і зробили:

 монтують шумозахисні та бар’єрні огорожі;

 будують тунелі метрополітену, облаштовують насип під конструкції метро та дорожнє покриття на території Русанівських садів;

 арочний міст через Дніпро вже встановили в проєктне положення;

 натягнули ванти, невдовзі розпочнуть демонтаж тимчасових опор.

«Роботи тривають і на лівому березі, де облаштовують насип. Вони були затягнуті через блокування мешканцями Русанівських садів проїзду будівельного транспорту. Зараз, аби не загострювати ситуацію, ми пішли іншим шляхом – на жаль, більш складним і затратним. Пісок доставляють баржами, потім – тимчасовими понтонами до місця будівництва», – пояснює міський голова.

За словами Кличка, майже всіх мешканців Русанівських і Воскресенських садів вже відселили: для будівництва треба було вилучити 251 земельну ділянку. Комусь надали квартири, іншим – земельні ділянки з садовими будинками, або виплатили грошові компенсації. Із п’ятьма садівниками питання на стадії вирішення, щодо дев’яти вирішується в судах.


Подільсько-Воскресенський міст сполучатиме Поділ із Райдужним масивом і Троєщиною. Його почали будувати в 1993 році, але майже відразу будівництво зупинилося через брак коштів. Кілька разів будівельні роботи відновлювали, останній – у 2017 році. Обіцяли, що першу чергу відкриють до кінця 2020 року, тепер обіцяють до кінця 2021 року. 

Над будівництвом моста зараз працюють 30 одиниць техніки та понад 100 спеціалістів. Загальна довжина усього комплексу – понад 10 кілометрів. Мостового переходу – більше 7 кілометрів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: пресслужба Віталія Кличка