Іспити на знання правил дорожнього руху для отримання водійських прав із 6 квітня почнуть проводити за оновленими екзаменаційними білетами, повідомляє Головний сервісний центр МВС.

Зміни також внесуть в онлайн-тренажер для перевірки знань ПДР.

«Оновлена теоретична частина іспиту містить низку цікавих дорожніх ситуацій, з якими часто стикаються водії. Це допоможе новачкам оперативніше ухвалювати правильні рішення за кермом автомобіля. Усі білети будуть актуалізовані відповідно до чинного законодавства, а застарілі усунуті», – кажуть у МВС.

Наразі ще можна подати ідеї питань до екзаменаційних білетів за темами: правила дорожнього руху, будова й експлуатація транспортних засобів, основи безпечного водіння, основи права в галузі дорожнього руху, надання першої медичної допомоги.

За чотири місяці до МВС надіслали 91 пропозицію.


1 червня 2020 року в Україні запрацювала система автофіксації порушень ПДР. За перші 17 годин її роботи в Києві зафіксували 35,7 тисячі порушень. За 10 днів кількість порушень знизилася вдвічі. За 45 днів роботи системи українці сплатили штрафів за порушення на 52 мільйони гривень. За даними МВС, протягом усього часу роботи камер кількість ДТП в Україні з потерпілими та загиблими знизилася втричі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі