За 45 днів роботи системи автоматичної фотовідеофіксації українці сплатили штрафів за порушення на 52 мільйони гривень, повідомили в МВС.

Крім того, швидкість руху авто в місцях встановлення камер зменшилася в 5 разів. Це значно знизило ймовірність ДТП, додають в МВС. 

В Україні поліція обрала близько 1200 НЕБЕЗПЕЧНИХ місць, де будуть встановлювати камери автофіксації. Зараз встановлено близько 50 (у Києві –20). 

«Гроші підуть на поліпшення дорожньої інфраструктури, на безпеку дорожнього руху. І це лише результат роботи 50 камер. Якщо їх буде 1000, у бюджет надходитиме 1 мільярд гривень на місяць», – каже заступник глави МВС Антон Геращенко.

Наразі закуповують ще 300 камер фотовідеофіксації для загальнодержавних трас. Вони будуть встановлені до кінця року.


Повноцінно систему автоматичної відеофіксації запустили 1 червня. За перші 17 годин роботи системи автофіксації порушень правил дорожнього руху в Києві зафіксували 35,7 тисячі порушень. Та за 10 днів кількість порушень знизилася вдвічі. Перелік адрес можна переглянути тут.

Які порушення ПДР РОЗПІЗНАВАТИМЕ СИСТЕМА АВТОМАТИЧНОЇ ВІДЕОФІКСАЦІЇ, читайте тут, а детальніше про розміри штрафів і як їх сплачувати – тут.

Дивіться, як водії НАМАГАЮТЬСЯ УНИКНУТИ ПОТРАПЛЯННЯ на камери автофіксації.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: МВС