Реконструкцію вулиці Петра Сагайдачного, яка сполучає Контрактову й Поштову площі, почнуть наприкінці весни за проєктом-переможцем «Київська вітальня», презентованим у 2015 році. Про це Подільська РДА повідомила у відповідь на запит «Хмарочоса».

Вулиця Петра Сагайдачного

На основі проєкту «Київська вітальня» команда архітекторів та урбаністів «Нова Контрактова» розробила ескізний проєкт.

І на Контрактовій площі, і на Сагайдачного планують зробити один тип мощення – жовту цеглу. Мають висадити червонолисті клени, прибрати рекламу і дорожні знаки.

Однак один із розробників проєкту «Київська вітальня» Антон Олійник каже, що робочий проєкт досі не розробляли та навіть не вели перемовин, і зараз офіс BURØ цим проєктом не займається.

За інформацією Подільської райдержадміністрації, під час реконструкції на Сагайдачного замінять дорожнє покриття та всі інженерні мережі під ним. Роботи почнуться з пішохідної частини вулиці. Власників бізнесів, розташованих на цій вулиці, просять підготувати паспорти опорядження та паспорти прив’язки фасадів будівель. Зараз готується тендер, щоб визначити підрядника робіт.


Вулицю Сагайдачного на Подолі зробили пішохідною у 2017 році. Але у 2020 році Окружний адміністративний суд міста Києва скасував це рішення. КМДА подала апеляційну скаргу, і в 2021 році Шостий апеляційний адміністративний суд залишив вулицю пішохідною.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка й фото: Анна Бобирєва для The Village Україна