«Київський метрополітен» і Європейський банк реконструкції та розвитку підписали кредитний договір у розмірі 50 мільйонів євро на закупівлю столицею 50 нових вагонів метро, повідомляє КМДА. За умовами кредитування місто отримає від ЄБРР розстрочку платежу на 12 років.

Нові вагони будуть їздити на станціях Сирецько-Печерської (зеленої) лінії: «Сирець», «Дорогожичі», «Лук’янівська», «Золоті ворота», «Палац спорту», «Кловська», «Печерська», «Дружби народів», «Видубичі», «Славутич», «Осокорки», «Позняки», «Харківська», «Вирлиця», «Бориспільська» та «Червоний хутір». Контракт на придбання нових вагонів планують укласти до кінця 2021 року.


У Києві до кінця 2021 року планують відкрити дві станції метро на Виноградар – «Мостицьку» і «Проспект Правди». Станом на лютий 2021-го вже розробили понад 700 метрів із 1,3 кілометра тунелю в напрямку станції метро «Сирецька». Будують тунель між майбутніми станціями «Мостицька» та «Проспект Правди». Вартість будівництва станцій оцінюють у 6 мільярдів гривень.

Парк київського метрополітену має 800 вагонів. Приблизно 100 з них – у критичному стані й потребують оновлення в найближчих 3–4 роки. За допомогою закупівлі нових вагонів оновлять половину застарілого рухомого складу.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: «Київський метрополітен»