Будівельники завершили вхідний тунель на станції метро «Мостицька», розповів міський голова Віталій Кличко.

За його словами, будівництво двох нових станцій на Виноградар – «Мостицької» та «Проспект Правди» триває за графіком.

Зараз на майданчику уже підготувати інфраструктуру для того, щоб побудувати тунель між станціями. Між станціями буде дворівневий тунель, на відміну від усіх інших станцій метрополітену.

«Наступний етап – збір тунелепрохідницького щита. І за кілька місяців розпочнуться роботи під землею для розробки тунелю в напрямку станції «Сирець». Також тривають роботи, що здійснюються відкритим способом», – розповів Кличко.

На ділянці від «Сирця» до «Мостицької» метро прокладають закритим способом – під землею, а на ділянці від «Мостицької» до «Проспекту правди» – відкритим.

Вартість будівництва двох станцій становить близько 6 мільярдів гривень. Місто вже виділило на метро 4 мільярди гривень.

Довжина ділянки метро для станцій становить 3,7 кілометрів. За планом дві станції щодоби перевозитимуть понад 90 тисяч пасажирів.


Будівництво метро на Виноградар почалось у березні 2019 року, планують побудувати 4 станції: «Мостицька», «Проспект Правди», «Виноградар» і «Вулиця Маршала Гречка». Відкрити їх мають у 2021 році.

 У січні 2020 року суд арештував банківській рахунки «Київметробуду» та його підрозділів, щоб попередити розкрадання бюджетних коштів під час будівництва метро на Виноградар.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: КМДА