Застосунок Kyiv Smart City припинив працювати, а користувачів повідомляють, що всі сервіси, зокрема е-квиток, перенесено в новий застосунок «Київ Цифровий».

Розробники Kyiv Smart City кажуть, що про припинення роботи застосунку «дізналися з новин».

«Наша команда не має жодного стосунку до розробки та реалізації нового застосунку «Київ Цифровий», але ми не змогли не помітити схожість у дизайні й інтерфейсі між ними», – написали вони.

На Facebook-сторінці Kyiv Smart City користувачі впродовж кількох днів скаржилися на те, що не можуть поповнити транспортну картку, адміністратори радили звернутися до технічної підтримки. Тепер, щоб користуватися усіма сервісами треба завантажити «Київ Цифровий» (на Android чи iPhone). Для повернення невикористаних QR-квитків потрібно звернутися у службу підтримки [email protected]. Їх перенесуть до нового застосунку.

Увійти у свій обліковий запис у новому застосунку можна за допомогою номера телефону. Потім програма запропонує просканувати штрихкод Kyiv Smart Card або ввести номер вручну, а також ввести чотиризначний пін-код.

У новому застосунку можна поповнювати транспортну карту і брати проїзний на місяць, купувати QR-квиток для проїзду в міському транспорті, оплачувати паркування та отримувати сповіщення про евакуацію машини.

Під час завантаження «Київ Цифровий» повідомляє, що використання застосунку автоматично вимикає Apple Wallet. Раніше через одночасне спрацьовування обох програм власники айфонів мали труднощі з валідацією квитка за допомогою смартфона.

Причини зміни сервісу поки не відомі.

У коментарях користувачі скаржаться на проблеми з поповненням картки та на неочікуване припинення роботи Kyiv Smart Card. 


Єдиний електронний квиток планували ввести в Києві в другому кварталі 2018 року. Його запуск переносили кілька разів. Урешті е-квиток запрацював у тестовому режимі з 1 листопада 2018 року. Повноцінно ввести систему в експлуатацію планували ще з листопада 2019 року. Однак перенесли на 2020 рік.

Місто дало урядовцям час, аби вони розробили зміни до законодавства про пільговий проїзд. Ідеться, зокрема, про проїзд пільговиків з інших міст у транспорті Києва.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі