Запровадження єдиного електронного квитка в міському громадському транспорті Києві можуть відтермінувати до 1 січня 2021 року, повідомили у КМДА.

Це хочуть зробити, щоб дати можливість уряду розробити зміни до законодавства, аби надати право безкоштовного проїзду всім категоріям пільговиків.

За час роботи е-квитка в тестовому режимі, усі пільговики, що живуть у Києві, могли безкоштовно користуватись громадським транспортом, оформивши картку киянина.

За законодавством України, це приблизно 480 тисяч мешканців Києва.

«Але це несправедливо для пільговиків з інших регіонів України, яким доведеться сплачувати власні кошти за проїзд із введенням е-квитка. Столичний бюджет цих витрат покрити не може. Тому держава повинна врегулювати це питання на законодавчому рівні», – пояснила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Тролейбус у центрі Києва / Володимир Шуваєв для The Village Україна

 Єдиний електронний квиток запустили в тестовому режимі 1 листопада 2018 року. Повноцінно ввести систему в експлуатацію планували з листопада 2019 року. Однак запуск е-квитка в київському транспорті перенесли на 2020 рік.

 Запуск е-квитка перенесли, бо не узгодили питання проїзду пільгових категорій пасажирів, які не зареєстровані в Києві. Також уплинуло відтермінування впровадження учнівського електронного квитка.

 The Village Україна дізнався, як відбуватиметься запуск електронного квитка, і що треба про нього знати.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі