Станом на 14:25 новину доповнено додатковою інформацією

Депутати Київради 24 грудня схвалили бюджет міста на 2021 рік, а також Програму економічного та соціального розвитку на 2021-2023 роки.

Доходи бюджету Києва запланували в сумі майже 60,5 млрд грн. Видатки – близько 57,8 млрд.

Найбільше коштів місто спрямує на освіту (24,7 млрд грн або 43% від усіх видатків), транспорт та дорожнє господарство (8,7 млрд), охорону здоров’я (6,2 млрд грн), житлово-комунальне господарство (3,8 млрд грн) і соціальний захист (5,1 млрд грн).

Водночас у Програмі розвитку столиці на 2021-2023 роки депутати не передбачили фінансування велоінфраструктурних та електротранспортних проєктів. Як повідомляє Big Kyiv, Київрада не змогла підтримати документ через велику кількість зауважень (2,5 тисячі правок на майже на 14 мільярдів гривень).

Спочатку депутати пропонували не розглядати правки взагалі, але потім вирішили проголосувати критично важливі питання: серед них було і фінансування велоінфраструктури та електротранспорту.

Зокрема, ідеться про будівництво лінії трамваю до Палацу Спорту і реконструкцію трамвайної колії на вулиці Дмитрівській, а також про будівництво веломаршруту Солом’янка-Центр у 2021 році, завершення веломаршруту Троєщина-Центр, проєктування веломаршруту Оболонь-Поділ-Центр.

На ці проєкти пропонували виділити 21 мільйон гривень, але профільний департамент не підтримав жодну з цих правок, а голосів депутатів не вистачило для прийняття рішень.

Водночас депутати передбачили у бюджеті фінансування на будівництво прямого підземного переходу від станції «Виставковий центр» до ВДНГ, повідомив гендиректор експоцентру Євген Мушкін.

Зараз, щоб дістатись ВДНГ, пішоходам треба вийти із метро «Виставковий центр», перейти наземним переходом зі світлофором на іншу сторону дороги та ще раз спуститися у підземку.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Андрій Баштовий © The Village Україна