Департамент містобудування та архітектури дозволив побудувати прямий перехід від станції метро «Виставковий центр» до території ВДНГ. Про це йдеться у реєстрі департаменту.

Цей дозвіл потрібен для проєктування переходу та його будівництва, розповідає The Village Україна речниця «Київського метрополітену» Наталка Макогон.

«Це (дозвіл − ред.) один з етапів. Проєктна організація готує проєкт у плановому порядку. Після його затвердження будуть розпочинати роботи», − розповіла вона.

При будівництві «Київський метрополітен» повинен передбачити місця для зупинок громадського транспорту та облаштувати пандуси для людей з інвалідністю, додаткові поручні та освітлення.


 Станцію «Виставковий центр» побудували та ввели в експлуатацію у грудні 2011 року. При будівництві станції спорудили три виходи у напрямку вулиці Васильківської.

Зараз, щоб дістатись ВДНГ, пішоходам треба вийти із метро, перейти наземним переходом зі світлофором на іншу сторону дороги та ще раз спуститися у підземку.

При будівництві станції метро передбачалося зведення окремого сполучення станції з підземним переходом, але через брак коштів його не побудували.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ФОТО: «Експоцентр України»