Мешканці багатоповерхівки на Позняках, де в червні стався вибух, попрощалися з будинком і зацементували ключі від своїх квартир, повідомляє «Сьогодні».

21 грудня минуло шість місяців із моменту вибуху. Власники квартир зібралися під будинком і зробили пам’ятник із зацементованими ключами. 

«Ми зацементували в бетоні 40 ключів від 40 своїх квартир. Так ми пом’янули своїх загиблих сусідів і попрощалися з будинком, який зараз активно демонтують», – сказали мешканці пошкодженого будинку.

Зацементовані ключі. Фото: Марина Писаненко

Акцією вони також хотіли привернути увагу до своїх проблем, які залишаються невирішеними через пів року після події.


Вибух у будинку на вулиці Соломії Крушельницької, 1/5, стався 21 червня 2020 року. Попередня версія – вибух газу. П’ятеро людей загинули. Зруйновані 40 квартир.  У КМДА повідомили, що виділять 20 мільйонів гривень на ремонт нових квартир для постраждалих.

На початку серпня президент Володимир Зеленський заявив, що постраждалим від вибуху почали видавати нові квартири. Перші 12 сімей отримали сертифікати на квартири в житловому комплексі на Теремках. Однак люди поки не можуть зайняти нові помешкання, бо будинок ще не ввели в експлуатацію.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Марина Писаненко, Facebook