Всесвітня організація охорони здоров’я не рекомендує використовувати «Ремдесивір» для лікування COVID-19 незалежно від тяжкості захворювання. Оскільки немає доказів того, що препарат поліпшує виживання чи впливає на перебіг лікування пацієнтів.

ВООЗ разом із неприбутковою організацією Magic Evidence Ecosystem Foundation (MAGIC) провели дослідження «Ремдесивіру». Загалом були враховані дані понад 7000 пацієнтів, які взяли участь у чотирьох дослідженнях.

Результати дослідження не показали вплив препарату на смертність, необхідність штучної вентиляції легень, клінічне поліпшення стану пацієнтів. Але дослідження продовжать.


 «Ремдесивір» входить у єдиний державний протокол лікування коронавірусу в Україні. У протоколі рекомендують проводити моніторинг токсичності препарату. А також обов’язкову перевірку взаємодії з іншими лікарськими засобами, оскільки є мало інформації щодо такої взаємодії «Ремдесивіру» з ліками.

 До кінця 2020 року в Україні щодня виявлятимуть від 7 до 9 тисяч нових хворих на коронавірус. Такий прогноз керівника офісу ВООЗ в Україні Ярно Хабіхта. 20 листопада 2020 року зафіксовано рекордну добову кількість хворих на коронавірус в Україні – понад 14,5 тисяч нових випадків.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі