У Деснянському районі до кінця року планують встановити 139 камер відеоспостереження для безпеки дорожнього руху, повідомляє Деснянська РДА.

Наразі в районі працює 121 камера. Зокрема, на проспектах Маяковського, 56 і 65 та Броварському, 18, а також на Північному мосту.

Додадуть камери на вулиці: Милославську, Лісківську, Радунську, Маяковського, Цвєтаєвої, Закревського, Лифаря, Крайної, Електротехнічну та Драйзера (71 камера) та на вулиці Бальзака, Каштанову, Маркса, Шолом-Алейхема, Мілютенка, Кубанської України, Волкова та Лісовий проспект (68 камер).

Що роблять ці камери:

 контролюють завантаження світлофорних регульованих перехресть, небезпечних ділянок автодоріг та основних місць в’їзду-виїзду з Києва;

 зчитують автомобільні знаки;

 спостерігають за тим, що відбувається навколо доріг;

 рахують і розпізнають різні види транспорту, прогнозують транспортні потоки автомобілів і самостійно аналізують завантаження кожної смуги.


 Повноцінно систему автоматичної відеофіксації запустили 1 червня. За перші 17 годин роботи системи автофіксації порушень правил дорожнього руху в Києві зафіксували 35,7 тисячі порушень. Та за 10 днів кількість порушень знизилася вдвічі. Перелік адрес можна переглянути тут. За 45 днів роботи системи українці сплатили штрафів за порушення на 52 мільйони гривень.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі