Попит на електросамокати Bolt у Києві виявився значно вищим, ніж очікували в компанії, а рівень вандалізму – значно меншим, розповів регіональний менеджер Bolt в Україні Тарас Потічний в інтерв’ю «Економічній правді».

Від початку запуску послуги зафіксували тільки 1% втрачених самокатів. «Це унікальний показник для всіх наших ринків, навіть досить розвинених країн», пояснив Тарас Потічний.

Попит на електросамокати значно більший, ніж у Парижі, Мадриді чи Ризі, додає він.

Для Києва Bolt запустив 500 електросамокатів, 6070% з яких щодня доступні для прокату.

Середня поїздка містян становить 6 кілометрів і триває 2025 хвилин. Більшість поїздок у форматі прогулянки, каже менеджер.

Зараз прокат діє тільки в центрі міста, але наступного року компанія планує розширювати географію покриття в Києві.


 Естонська компанія Bolt повноцінно запустила в Києві послугу оренди електросамокатів. Першу точку оренди запустили ще восени 2019-го на території технопарку UNIT.City. Тепер же послуга доступна по всьому місту.

 Компанія Bolt з КМДА домовилися про умови використання «мікротранспорту», серед якого електросамокати. До кінця жовтня-листопада 2020 року електросамокатами будуть використуватися в тестовому режимі.

 Парламент у першому читанні підтримав законопроєкт про посилення контролю за легким електротранспортом, велосипедистами та пішоходами. Тож може з’явитися нова категорія учасників дорожнього руху – користувачі персонального легкого електротранспорту (електросамокатів, сегвеїв, гіробордів, гіроскутерів).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ОбкладинкаBolt