Компанія Bolt повноцінно запустила Києві послугу оренди електросамокатів. Першу точку оренди запустили ще восени 2019-го на території технопарку UNIT.City. Тепер же послуга доступна по всьому місту.

Щоб скористатися сервісом, необхідно оновити додаток Bolt для замовлення авто до останньої версії.

Щоб їхати, потрібно підійти до самоката й відсканувати його QR-код. Оплатити прокат можна тільки безготівковим способом.

У вартість оренди входить ціна за розблокування (29 гривень) і ціна за хвилину використання (4,90 гривні). Користувач також зможе орендувати самокат на весь день за 600 гривень.

У середньому поїздка на електросамокаті коштуватиме 60–70 гривень.

Електросамокати спершу можна буде знайти в центрі Києва, біля станцій метро, парків і найвідвідуваніших локацій.

Перші локації з прокатом будуть на Поштовій площі, Майдані Незалежності, Бессарабській площі, Золотих воротах і в Маріїнському парку.

Після поїздки самокат можна буде припаркувати в безпечних місцях, які вказані на карті в додатку (якщо залишити самокат за межами цих відведених місць, вам загрожуватиме штраф).

Усі самокати оснащені GPS-навігаторами (для отримання даних про місця їхнього розблокування та паркування). Щоранку співробітники Bolt відвозитимуть самокати до спеціально відведених місць.

Через пандемію всі електросамокати регулярно дезінфікуватимуть. Користувачам також радять використовувати санітайзери й одноразові рукавички.

Києву треба кілька тисяч електросамокатів, щоб повністю задовольнити попит містян, кажуть у Bolt, але поки планують закупити кілька сотень пристроїв. На першому етапі компанія не планує заходити в рекреаційні локації на кшталт ВДНГ чи Межигір’я, але хоче зробити це пізніше.


 Ось тут можна більше прочитати про послугу оренди електросамокатівBolt в Україні: коли вперше запустили, як працюватимуть та чи планують розширюватись.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Bolt