У Львові на території колишнього трамвайного депо планують облаштувати інноваційний креативний простір. Роботи вже почалися, повідомляє «Твоє місто».

У тендері від Львівської міськради на ревіталізацію депо перемогла компанія Lem Station. Простір матиме таку ж саму назву (на честь польського письменника Станіслава Лема, що жив у Львові).

«Ідея проєкту – створити інноваційно-креативний простір. Депо й знакові будівлі перетворять на простір для подій, зони для стартапів, інкубаторів, досліджень, також тут буде артпростір. Як відомо, тут уже відбуваються LvivMozArt, Lviv IT Jazz та інші заходи», – коментує представник міськради Роман Старецький.

Облаштують зони для прогулянок, велодоріжки, інклюзивний майданчик. Зона виконуватиме також соціальні функції. Водночас інвестор планує зберегти історичну цінність будівель під час реконструкції.

Загальна площа території складає близько 5 тисяч м². Інвестор 50 років оплачуватиме оренду місту в розмірі 5% від загальної вартості об’єкта.

До осені 2021 року планують завершити основні роботи, а відкрити весь простір – у 2023-му. Вартість проєкту – орієнтовно 4 мільйони доларів.

Lem Station належить ТОВ «Лем Стейшн», що засноване львів’янами.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Візуалізації: Львівська міська рада