Оновлено станом на 21:40: луцького терориста затримали правоохоронці, повідомили в МВС. Він утримував людей в автобусі 12 годин. Заручники змогли залишити автобус, у якому перебували від ранку.

Усіх 13 заручників звільнили, ніхто не загинув і не постраждав. «Він вийшов із автобуса після того, як домовився з нами. Його затримали, потім вийшли заручники», – каже глава МВС Арсен Аваков.

Затримання чоловіка, який утримував заручників в автобусі / МВС

Чоловік готувався до захоплення заручників у Луцьку, додає міністр. Поліція в Харкові затримала одного спільника, який допомагав чоловіку.

Оновлено станом на 21:00. Президент Володимир Зеленський виконав одну з вимог чоловіка, а саме закликав дивитися фільм «Земляни» 2005 року. Та потім президент видалив відео.

Оновлено станом на 20:48. Чоловік відпустив трьох заручників, серед них – літня жінка, вагітна та дитина, повідомили в МВС. Їх забрала поліція.

Заручники в автобусі в Луцьку, який захопив чоловік зі зброєю та вибухівкою, перебували в транспорті понад 12 годин від ранку. На 9-ій годині заручникам удалося передати лише воду. Це зробив перший заступник глави Нацполіції Євген Коваль, кажуть у МВС.

Серед 13 заручників була одна поранена людина, одна вагітна жінка, одна дитина й одна літня жінка, повідомляв телеграм-канал Teza.


 У Луцьку вранці 21 липня чоловік захопив автобус із людьми й тримає від 10 до 20 пасажирів у заручниках. Із собою чоловік має вибухівку та зброю, кажуть у МВС. Чоловік стріляв у бік поліції, у повітря, двічі кинув гранату, другого разу вона здетонувала, але ніхто не постраждав.

 Чоловік обіцяє відпустити людей, якщо виконають його вимоги: він вимагає від глав судів, міністерств, прокуратури, парламенту, церков записати відеозвернення із зізнанням, що вони «терористи в законі». А від президента Володимира Зеленського вимагає записати відео, де той закличе всіх дивитися фільм «Земляни» 2005 року

 СБУ кваліфікувала захоплення заручників у Луцьку як терористичний акт.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Суспільне.Новини