У Луцьку вранці 21 липня чоловік захопив автобус із людьми й тримає від 10 до 20 пасажирів (кількість уточнюють) у заручниках, повідомляє МВС. Із собою чоловік має вибухівку та зброю, кажуть правоохоронці.

Чоловік здійснив два постріли в бік поліції, повідомили в Департаменті карного розшуку. Потім кинув гранату, але вона не здетонувала.

У поліції додають, що чоловік раніше перебував на психіатричному лікуванні.

Через заручників він зв’язується з їхніми родичами, щоб передати правоохоронцям свої вимоги, повідомляє Суспільне.

Також чоловік публікує вимоги на акаунті у Twitter, повідомляє місцеве ЗМІ «Конкурент».

Каже, що заклав вибухівку в одному з людних місць і, аби вона не детонувала, вимагає від глав судів, міністерств, прокуратури, парламенту, церков записати відеозвернення із зізнанням, що вони «терористи в законі». А від президента Володимира Зеленського вимагає записати відео, де той закличе всіх дивитися фільм «Земляни» 2005 року.

Чоловік не дозволив передати заручникам воду, повідомили в МВС для каналу ZIK. Серед тих, кого він утримує, є жінки та діти. В СБУ кажуть, що заручників близько 10.

Центр Луцька перекрили, а в області ввели оперативний план «Заручник». На місці працюють усі служби поліції та спецпризначенці. Також у місто вирушив глава МВС Арсен Аваков. А президент Зеленський взяв ситуацію під особистий контроль.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників) Кримінального кодексу України.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Офіс генпрокурора, МВС