Пляжі Києва не відкриють 1 червня попри рішення КМДА. Вони почнуть працювати не раніше 7 червня, пише «РБК-Україна» з посиланням на головного санлікаря Києва Олега Рубана.

За його словами, зараз Держспоживслужба й Управління з надзвичайних ситуацій обстежують 14 пляжів міста – дно водойм і питну воду у фонтанчиках. За результатами досліджень, пляжам повинні видати так званий «санітарний паспорт», без якого не відкриють пляжі.

«Усі ці заходи вже почали, вони можуть проводитися 7–10 днів. Тому можемо говорити, що в найбільш перспективному варіанті відкриття пляжів відбудеться 7–10 червня», розповів Рубан.

Обстеження води у Дніпрі зроблять пізніше. «Воду у водоймі можна досліджувати лише після температури 17–18 градусів. Сьогодні ця температура становить 13–14 градусів. Тоді ми зможемо провести лабораторне дослідження води й піску, а також питної води. Тоді можемо говорити про відкриття пляжів в офіційному режимі», – додав Рубан.


Міський голова Віталій Кличко раніше казав, що пляжі відкриють з 1 червня, якщо не погіршиться ситуація з розповсюдженням вірусу.