Київські пляжі можуть відкрити 1 червня в разі, якщо послаблять карантин і уряд і КМДА ухвалять відповідне рішення. Про це повідомив директор з утримання прибережної інфраструктури КП «Плесо» Костянтин Пігуля в ефірі «Громадського радіо».

upd: міський голова Віталій Кличко підтвердив, що пляжі відкриють з 1 червня, якщо не погіршиться ситуація з розповсюдженням вірусу.

«За попередніми домовленостями початок купального сезону в Києві плануємо десь на 1 червня. Пляжі майже готові, очікуємо перевірки Держпродспоживслужби та ДСНС. Якщо карантин продовжується, то ми однозначно будемо проводити робочі наради й переносити відкриття пляжного сезону», − пояснив він.

У місті визначили 14 пляжів, на яких можна відпочивати й купатися, а також 18 зон відпочинку. Спочатку планують відкрити 5–7 пляжів.

«Обстежити всі пляжі одночасно неможливо. Тобто, ми обстежимо пляжі з блакитними прапорами, яких у нас 8 у цьому році, спершу їх відкриємо, а потім інші пляжі на наступний тиждень», − додав Пігуля.

За його словами, територію пляжів уже обробили проти кліщів і продезінфікували лави та місця для переодягання.


 Раніше головний санлікар Віктор Ляшко розповів, що влітку планують відкрити пляжний сезон, тому що сонячне світло може вбити збудника коронавірусу.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: КМДА