Мобільний додаток «держави у смартфоні» «Дія» завантажили вже понад 2 мільйони людей, повідомляють у Міністерстві цифрової трансформації.

За два місяці роботи додатку він отримав 1,6 мільйона авторизованих користувачів та понад 2 мільйони унікальних користувачів.

У Мінцифри кажуть, що додаток залишається одним із найпопулярніших в українських Play Market та AppStore. Серед користувачів − 1,3 мільйона Android та 670 тисяч користувачів iOS.

Зараз у додатку доступні електронне посвідчення водія та техпаспорт, також в «Дії» тестують е-студентський і запустять бета-тестування цифрових паспортів.

Документи в «Дії» є посвідченням особи − користувачі зможуть їх показувати правоохоронцям за потреби. Також вони мають таку ж юридичну силу, що й оригінальні документи.


 «Дія» – це концепція «держави у смартфоні», де планують об’єднати всі державні послуги в одному сервісі. Проєкт створили на замовлення Мінцифри.

 Першими документами в додатку стали доступні цифрові водійські права та техпаспорт. Вони містять цифровий вигляд оригінальних документів та QR-код. Читайте, що робити, якщо в додатку «Дія» не завантажуються права.

 Додаток можна завантажити у Play Market та App Store.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: «Дія»