Міністерство цифрової трансформації склало інструкцію з порадами, що робити, якщо у додаток «Дія» не вдається завантажити водійські права.

У міністерстві кажуть, що лише 2,5 мільйонів українських водіїв мають повні записи в Єдиному державному реєстрі транспортних засобів МВС. Водночас водіїв більше 9,5 мільйонів.

«Єдиний державний реєстр транспортних засобів МВС сформувався у 2013 році. Тому повні та достовірні записи у ньому стосувалися переважно громадян, що отримали посвідчення водія після 2013 року. Головне – вони мають оцифровану фотографію», − пояснюють в Мінцифри.

Що робити, якщо права не підвантажуються

Потрібна додаткова верифікація, щоб перевірити достовірність документів. У додатку ввели таку функцію.

«Дія» дає користувачеві посилання на Електронний кабінет водія − там можна авторизуватися за допомогою BankID. В е-кабінеті можна завантажити фото документу і заповнити форму. Потім заявку перевіряють у сервісному центрі МВС і тоді водій отримує доступ до «Дії».


 Водійські права дозволили відновити онлайн: дивіться, як це зробити.

 «Дія» – це мобільний додаток, покликаний зберігати всі необхідні документи в електронному вигляді. Насамперед запустять електронні посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Додаток можна завантажити у Play Market та App Store.

 Менш ніж за добу додаток «Дія» завантажили понад 300 тисяч людей, а за дві доби майже 800 тисяч.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі