У МОЗ визначили перелік лікарень першої хвилі для госпіталізації пацієнтів з коронавірусом.

«Передбачено 240 медичних закладів на всій території України для госпіталізації для пацієнтів, стан яких погіршується. Вибір цих лікарень є спільною позицією голів обласних державних адміністрацій, МОЗ та НСЗУ»,  розповіли у МОЗ.

Список лікарень можна побачити за лінком. Дешборд містить інформацію про місця госпіталізації та рівень оснащеності закладів для госпіталізації пацієнтів з коронавірусом.

«Перелік лікарень, сформований для госпіталізації пацієнтів, стан яких погіршується. Пацієнти, які відчувають симптоми COVID-19, не можуть звертатися самостійно до цих закладів охорони здоров’я. Це може загрожувати їхньому здоров’ю. При виявленні симптомів COVID-19 пацієнтам потрібно зателефонувати своєму сімейному лікарю. А при наявності важких симптомів – температура вище 38, яка не збивається, та утруднене дихання – дзвонити до 103», – повідомили у МОЗ.

У разі збільшення кількості інфікованих відповідно зростатиме кількість лікарень, додали в МОЗ.


Уряд запровадив режим надзвичайної ситуації в Україні терміном на місяць і на місяць продовжив карантин – до 24 квітня. Що це означає і чим відрізняється від надзвичайного стану – ЧИТАЙТЕ ТУТ.

ЧИТАЙТЕ, ЩО РОБИТИ, ЯКЩО У ВАС Є ПІДОЗРА НА КОРОНАВІРУС.