Уряд на місяць запровадив режим надзвичайної ситуації в Україні і продовжив карантин – до 24 квітня. Це допомогло посилити координацію між КМДА та поліцією і рятувальниками, розповів The Village Україна керівник Патрульної поліції Києва Юрій Зозуля.

За його словами, КМДА може запровадити посилене патрулювання, контроль за обмеженням руху громадського транспорту, проте Патрульна поліція все це вже виконує.

«Для поліції режим надзвичайної ситуації фактично не означає нічого нового. Він не дає якихось можливостей і повноважень на відміну від надзвичайного стану. Тому для поліції все залишається без змін. Ми і так до цього діяли у режимі надзвичайної ситуації», − пояснив Зозуля.

Зараз патрульні погоджують маршрути нерегулярних перевезень для компаній, які возять своїх співробітників на роботу. Також правоохоронці збільшують патрулювання у місцях можливого скупчення людей.

«Не всі люди розуміють, що таке карантин.Багато хто сприймає це як канікули. Ми проводимо для таких роз'яснювальну роботу», − розповідає керівник Патрульної поліції.

У Києві усі поліцейські користуються масками, також кожної зміни дезінфікують автомобілі.

Також правоохоронці притягують до відповідальності тих, хто не дотримується карантину.

«Це здебільшого стосується кафе, барів, ресторанів та інших закладів. У Києві достатньо дисципліновані мешканці. У перший день карантину було дуже багато порушень: і рух маршруток та автобусів, і заклади працювали. Але буквально за 2-3 бізнес дослухався до нас», − додав Зозуля.


Уряд запровадив режим надзвичайної ситуації в Україні терміном на місяць і на місяць продовжив карантин – до 24 квітня. Що це означає і чим відрізняється від надзвичайного стану – читайте тут.

В Україні вже зафіксовано 156 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з них 5 летальних, один пацієнт одужав і вже виписаний з лікарні. Ще шістьох хворих виявили у Києві.

ЧИТАЙТЕ, ЩО РОБИТИ, ЯКЩО У ВАС Є ПІДОЗРА НА КОРОНАВІРУС.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Патрульна поліція, Олексій Білошицький