Громадянам, яких звільнили з роботи під час карантину, буде призначена житлова субсидія. Таке рішення ухвалив уряд під час засідання 25 березня.

«Ми збільшуємо субсидії на оплату комунальних послуг та спрощуємо порядок надання. В середньому збільшення субсидій для українських родин складатиме орієнтовно 300 грн», – сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Щоб отримати субсидію, громадяни, які втратили роботу в період карантину, мають зареєструвався в службі зайнятості як безробітні. Субсидії надаватимуться на підставі відповідних заяв та інформації центрів зайнятості щодо їх перебування на обліку.

При цьому буде враховуватись розмір призначеної допомоги по безробіттю без урахування отриманої заробітної плати.

Механізм має запрацювати після ухвалення Радою закону про Стабілізаційний Фонд.


Станом на ранок 25 березня в Україні офіційно зафіксовано 113 лабораторно підтверджених випадків інфікування коронавірусом. За добу було зафіксовано 29 нових випадків. Чотири людини, за офіційними даними, померли від вірусу.

ЧИТАЙТЕ, ЩО РОБИТИ, ЯКЩО У ВАС Є ПІДОЗРА НА КОРОНАВІРУС

 Уряд запровадив режим надзвичайної ситуації в Україні терміном на місяць і на місяць продовжив карантин – до 24 квітня. Першопочатково карантин в Україні запроваджували до 3 квітня. Також Україна закрила кордони для іноземців, закрила авіасполучення і пасажирські перевезення всередині держави.