В Україні не зафіксували жодного випадку зараження коронавірусом − в евакуйованих українців та іноземців з китайського Уханю не виявили коронавірус.

«Ми маємо перші результати досліджень зразків, які було взято в людей, які перебувають на обсервації в Нових Санжарах. Вони негативні», − розповів заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

На всіх прикордонних пунктах вимірюють температуру людей, які в’їжджають в Україну. Для цього на прикордонних пунктах з країнами ЄС працюють епідеміологи, а в семи найбільших пунктах − автомобілі швидкої допомоги.

Людей з підвищеною температурою або підозрою на коронавірус будуть доставляти в інфекційні лікарні для додаткових обстежень.


 У грудні в китайському місті Ухань був зареєстрований спалах пневмонії. Пізніше з’ясувалося, що причиною захворювання став раніше невідомий вид коронавірусу.

 Україна посилила перевірку в аеропорту «Бориспіль» через коронавірус з Китаю. Пасажирів, які ПРИЛЕТІЛИ З КИТАЮ, перевірятимуть медики.

 Чи можуть евакуйовані українці загрожувати здоров’ю місцевих і чому ізоляція здорових людей – нормальна практика для схожих випадків – читайте у матеріалі The Village Україна.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Микола Анацький для МВС Україна