Електронний майданчик СЕТАМ продає арештоване Wi-Fi обладнання «Київського метрополітену», вартість якого оцінюється в 7 мільйонів 278 тисяч гривень.

569 позицій арештованого Wi-Fi обладнання розташовані на станціях метро «Університет», «Дніпро», «Олімпійська», «Арсенальна», «Хрещатик», «Лук’янівська», «Кловська», «Золоті Ворота», «Палац Спорту», «Площа Льва Толстого», «Майдан Незалежності», а також в інженерному корпусі КП «Київський метрополітен».

Серед арештованого майна виставленого на продаж: джерела безперебійного живлення, батарейні блоки, системи розподілу живлення, маршрутизатори та комутатори Cisco, сервери, шлюзи, камери та багато іншого.

«Ми дуже сподіваємось, що після зміни власника обладнання, Wi-Fi у Київському метрополітені запрацює якісно та швидко і буде радувати його відвідувачів», – розповів генеральний директор «СЕТАМ» Віктор Вишньов.

Дата проведення аукціонів з продажу Wi-Fi обладнання – 23 грудня 2019 року та 2 січня 2020 року.


 У грудні 2014 року Київська міська державна адміністрація підписала інвестиційний договір з компанією «Москіто Мобайл» на будівництво Wi-Fi мережі у столичній підземці. Згідно з довором, безпровідну мережу мало бути побудовано на 52 станціях, у тунелях ліній метрополітену орієнтовною довжиною 67,5 кілометрів, пише «Укрінформ».

 У травні 2017-го проект встановлення мережі Wi-Fi у метро призупинили через «фінансову неспроможність інвестора добудувати проект». Компанія встигла покрити мережею 11 станцій метро.

 Повторний тендер на встановлення мережі мали провести у квітні 2018-го року.