Увечері 19 червня на відвідувачів кінопоказу «Прайдхаус» поблизу Izone напали невідомі. Зараз відомо про чотири випадки нападу, повідомили організатори «КиївПрайду».

Постраждалі розповідають, що нападники вичікували їх за межами «Прайдхаусу», йшли за ними до станцій метро, намагалися збити їх з ніг – били ногами та розпилювали перцевий газ. Постраждалі подали заяви до поліції.

«Це був відверто гомофобський напад, мене повалили на землю, били ногами по голові, по ногах, моїх знайомих залили газом», – розповів один з постраждалих Громадському. Одна з організаторок заходу заявила, що серед постраждалих були неповнолітні.

У поліції не надали детальних коментарів The Village Україна.

«Детального коментаря поки дати не можемо, бо проводяться слідчі дії. Ми досліджуємо всі обставини цього нападу, встановлюємо потерпілих і розшукуємо злочинців, яких не вдалося затримати», – повідомила прес-секретарка Подільського управління поліції Яна Кулик.

Організатори «КиївПрайду» радять учасникам заходів не ходити поодинці, пересаджуватися в метро на найлюдніших станціях і за можливості викликати таксі.


 Цьогорічний «КиївПрайд» триває у Києві з 16 до 22 червня. Традиційний фінал «КиївПрайду» – Марш рівності, який відбудеться 23 червня. У 2018 році на нього прийшло 3 500 учасників, цього року очікують – 10 тисяч людей.

 Програму «КиївПрайду-2019» з усіма подіями можна побачити тут.

 Ми запитали у киян, чому вони щороку виходять на Марш рівності.