«КиївПрайд 2019» розпочнеться із прайд-тижня, що триватиме з 16 до 22 червня. Організатори оголосили його програму.

«Жива бібліотека» київпрайд»

Люди ЛГБТ розповідатимуть про «несхожі методи боротьби, різне бачення єдності та розуміння свободи». «Вони виступатимуть як живі книги, «читачі» яких дізнаються історії різних соціальних груп та ідентичностей, які перетинаються в одній людині», розповідають організатори. В «Живій бібліотеці» візьмуть участь лесбійки, геї, ВІЛ-позитивний гей з мусульманської країни, секс-працівниця, жертва сексуального насильства, травесті.


Коли

16-17 червня, 12:00-14:00

Де

Izone, Набережно-Лугова, 8



«Прайдкіно»

«ПрайдКіно» – програма кінопоказів, зустрічей із режисерами та режисерками, дискусій на межі кінематографа та правозахисту.

Цього року організатори зробили акцент на фільмах, де герої та героїні протистоять не лише гомофобії та трансфобії, а й патріархальним пережиткам, гендерним стереотипам, релігійним догмам і ксенофобії.

Вхід вільний і без реєстрації.


Коли

16 червня о 14:00 – 17 червня о 21:00

Де

Izone, Набережно-Лугова, 8



Виставка Марії Прошковської про життя трансжінок

Художниця Марія Прошковська кілька місяців спілкується з трансжінками, аби на своєму досвіді простежити зміну особистого сприйняття цих жінок. Спеціально для проєкту Сергій Моргунов зняв серію фотографій, які показують життя героїнь – шести трансжінок, – а також моменти їхнього спілкування з художницею та іншими жінками: подругами, мамами, сестрами.


Коли

16-22 червня, 10:00-20:00, 18 червня – презентація виставки

Де

Izone, Набережно-Лугова, 8



Дискусія «Образ трансгендерної людини в попкультурі»

У панельній дискусії говоритимуть про вплив на людей популярної культури та розуміння суспільством трансгендерності. «Сприяє це видимості чи нав’язує певні стереотипи? Як образ трансгендерної людини мінявся у кінематографі та літературі впродовж ХХ–ХХІ століть?» – розповідають організатори.

Інтерактивну вступну лекцію проведе Яна Лишка – історикиня, феміністка, трансактивістка.


Коли

18 червня, 19:00

Де

Izone, Набережно-Лугова, 8



Конференція «Право на місто»

Конференція збере ЛГБТ, феміністичних та інших активістів та активісток з України та країн Східної Європи і Центральної Азії, щоб поговорити про доступність публічного простору та його безпеку для представників різних меншин.  Детальна програма за лінком. Реєстрація тут.


Коли

21 червня, 10:00

Де

Izone, Набережно-Лугова, 8




Марш рівності відбудеться 23 червня. На марші організатори очікують 10 000 учасників та учасниць.

Обкладинка: Володимир Шуваєв для The Village Україна