Kyiv Smart Card уже можна купити та поповнити на десяти станціях метро. Про це розповів директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров.

Картки продають і поповнюють на станціях метро «Хрещатик», «Театральна», «Майдан Незалежності», «Академмістечко», «Лісова», Арсенальна», «Теремки», «Видубичі», «Сирець» і «Почайна». Поповнити картку можна і в особистому кабінеті киянина та в терміналах iBox.

За даними Назарова, до 13 лютого бортовими комп’ютерами та валідаторами для електронної оплати проїзду обладнали 1 326 автобусів і тролейбусів. У метро систему Kyiv Smart Card мають 76 турнікетів.

«За лютий маємо таку статистику: кількість пільгових перевезень становить майже 1,7 мільйона. Кількість платних перевезень – понад 7 тисяч», – каже Назаров.

Також Назаров пообіцяв, що найближчим часом купити та поповнити картку можна буде в терміналах самообслуговування у метро та на станціях швидкісного трамвая, у касах Т-кіосків. Окремо поповнити її можна буде в мобільному додатку Kyiv Smart City, терміналах 2click, на сайтах iPay та Portmone.

Тестову експлуатацію е-квитка планують закінчити восени цього року. До того часу пасажири можуть користуватися і жетонами, і талонами для проїзду в наземному транспорті.


 Читайте, що таке електронний квиток та навіщо він вам.

 У КМДА показали, який вигляд матимуть термінали для продажу електронних квитків.

Обкладинка: Юрій Назаров