Колектив Будинку актора повинен буде взяти участь у конкурсі на оренду приміщення Караїмської кенаси після її реставрації. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський, пишуть на сайті адміністрації.

На час реставрації Будинок актора має обрати собі вільне комунальне приміщення та звернутися з проханням про нього до КМДА або орендувати приватну будівлю.

Питання подальшої оренди приміщень кенаси вирішать лише після завершення реставрації.

Приміщення Будинку актора – київська кенаса на вулиці Ярославіві Вал, 7 / Billchik, commons.wikimedia

«Нинішній орендар – Будинок актора може обрати собі будь-яке вільне приміщення, що перебуває у комунальній власності, виходячи із технічних вимог, необхідних для провадження їхньої діяльності, і звернутися з відповідним клопотанням щодо оренди до КМДА або ж знайти приміщення на приватному ринку оренди. А вже після завершення реставрації абсолютно спокійно брати участь у конкурсі», – прокоментував заступник голови КМДА.

 Колектив Будинку актора вважає, що влада хоче під виглядом реставрації почати будівництво нового комерційного об’єкта та припини роботу закладу.  28 січня колектив організував мітинг проти закриття.


 У 2010 році розпорядженням КМДА №691 від 2 вересня будівлю кенаси визначено як таку, що потребує реставрації.

 Будівництво споруди завершили у 1902 році. Із 1928-го будівлю передано у користування просвітніх установ, тут був кінотеатр, а з 1981 року розмістився республіканський Будинок актора.