22 січня комісія Київради з питань власності розгляне питання продовження договору орендарям будівлі кінотеатру «Київ». Про це повідомив голова комісії з питань власності, депутат Київської міськради Леонід Антонєнко.

За словами Антонєнка, нині тривають консультації між депутатами-членами комісії щодо формату подання про продовження оренди, адже в такому форматі його подаватимуть до комісії вперше.

 Антонєнко повідомив, що офіційні коментарі про непродовження оренди, які робив департамент комунальної власності КМДА, спирались на стару редакцію положення про оренду комунального майна. Однак, як говорить депутат, з 1 січня 2019 року в Києві діє нова редакція цього положення. Тож продовження договору також має відбуватися за новими правилами.

«Новим положенням передбачається, що рішення про проводження або непроводження договорів оренди приймає постійна комісія Київради з питань власності за поданням департаменту комунальної власності КМДА. Департамент не звертався до комісії з таким поданням. У такій ситуації, будь-які два члени комісії мають право ініціювати розгляд питання продовження договору», – розповів Антонєнко.


 ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр «Київ» орендує будівлю кінотеатру з 1999 року.

 Голова Держкіно Пилип Іллєнко 26 грудня розповів про можливе закриття кінотеатру «Київ», адже кінотеатру не продовжили договір оренди.

 Департамент комунальної власності Києва відмовився продовжувати договір оренди із ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр «Київ».

 Читайте: «Що буде з кінотеатром «Київ».

Обкладинка: Андрій Баштовий для The Village Україна