Блогера Олександра Барабошка, якого слідство підозрює в організації скандалу з працівником Нацполіції Олександром Варченком і студенткою КПІ Наталією Бурейко, випустили 4 листопада із СІЗО, повідомляє кореспондент The Village Україна.

За словами адвоката Андрія Смирнова, за кілька днів друзі блогера зібрали 3 мільйони гривень застави.

«Подужати збір таких коштів здавалося нереальним завданням, але завдяки підтримці небайдужих – друзів, знайомих, підписників, активістів, журналістів, артистів та підприємців – потрібна сума була зібрана», – розповів Смирнов.

Сьогодні, близько 16:00, документи, які підтверджують оплату застави, мали доставити у СІЗО, проте Олександра Барабошка випустили лише о 20:12.

«Я до цієї справи не маю жодного стосунку. Це політичне замовлення», – прокоментував справу з Варченком і Бурейко Барабошко.

Найближчим часом поліцейські мають одягнути електронний браслет Олександрові Барабошку та обмежать виїзд за межі Києва.


 30 листопада Печерський районний суд Києва заарештував на два місяці Олександра Барабошка.

 Блогера Олександра Барабошка та політтехнолога Володимира Петрова підозрюють в організації скандалу з працівником Нацполіції Олександром Варченком і студенткою КПІ Наталією Бурейко.

 Політтехнолога Володимира Петрова відпустили під домашній арешт.

 7 листопада в Facebook студентки КПІ Наталії Бурейко з’явився пост про те, що чоловік, який представився Олександром Варченком, погрожує їй. Він нібито домагався Наталії. Студентка також нібито отримала коробку з курячими лапками як підтвердження реальності загроз. Наступного дня пост був видалений.

 Олександр Варченко заявив, що це «жахлива інформаційна атака», спрямована проти його дружини Ольги Варченко, що обіймає пост першого заступника голови Державного бюро розслідувань.

 Прокуратура розглянула заяву та відкрила кримінальне провадження і доручила проводити розслідування Службі безпеки.