Печерський районний суд Києва заарештував на два місяці Олександра Барабошка, якого підозрюють у покупці та поширенні персональної інформації, пише Lb.ua.

Блогера Олександра Барабошка та політтехнолога Володимира Петрова затримали 29 листопада. Їх підозрюють в організації скандалу з працівником Нацполіції Олександром Варченком і студенткою КПІ Наталією Бурейко.

Барабошку призначили заставу в 3 мільйони гривень.

UPD: Станом на 17:09 стало відомо, що політтехнолога Володимира Петрова відпустили під домашній арешт. Суд відмовився його заарештувати та призначити заставу у 48 мільйонів гривень.

Блогер Олександр Барабошко

Зранку, 30 листопада, суд щодо арешту блогера Барабошка та Петрова проходив у відкритому режимі, пізніше його перевели в закритий режим. Прокурори заявили, що деякі докази, зібрані у справі, становлять таємницю слідства, пише «Заборона».

«У мене є підозра, що такий формат проведення в закритому режимі з самого початку був у прокуратури. Тим більше, що я ознайомився з даною справою, і там немає жодних доказів порушення мною якихось законів України», – розповів Барабошко.

Після Барабошка суд має розглянути обрання запобіжного заходу політтехнологу та блогеру Володимирові Петрову.


 7 листопада в Facebook студентки КПІ Наталії Бурейко з’явився пост про те, що чоловік, який представився Олександром Варченком погрожує їй. Він нібито домагався Наталії. Студентка також нібито отримала коробку з курячими лапками як підтвердження реальності загроз. Наступного дня пост був видалений.

 8 листопада київська прокуратура отримала звернення від імені громадянки Наталії Бурейко про погрози і переслідування від Олександра Варченка.

 Олександр Варченко заявив, що це «жахлива інформаційна атака», спрямована проти його дружини Ольги Варченко, що обіймає пост першого заступника голови Державного бюро розслідувань.

 Прокуратура розглянула заяву та відкрила кримінальне провадження і доручила проводити розслідування Службі безпеки.

Обкладинка: Наталя Авдєєва для The Village Україна