Поблизу аеропорту «Жуляни» встановили новий в’їзний знак засновників Києва братів Кия, Щека, Хорива та їхньої сестри Либеді.

Фігура заввишки близько 11 метрів складається з обрисів засновників міста та великого надпису «Київ» під ними. Архітектурні елементи в’їзних знаків виконані з металу та встановлені на бетонному п’єдесталі, який облицьований гранітом. Уночі знак підсвічується.

«Київ – європейське місто! А встановлення символів міста на в’їздах до нього – європейська практика. Це неправильно, маючи стільки видатних особистостей, символів, таку багату історію, обмежуватися табличкою на в’їзді», – коментує Віталій Кличко.

Також невдовзі на в’їзді у Київ з боку Броварів встановлять знак з фігурою Богдана Хмельницького. Наступного року на трасі зі сторони Гостомеля планують розмістити фігуру Ярослава Мудрого.

Напередодні у Києві встановили 3 в’їзних знаки, які пов’язані з історією міста. На Одеській трасі стоїть фігура князя Володимира, на Житомирській – княгині Ольги, а на Бориспільській трасі встановили фігуру архістратига Михаїла. Усі знаки встановлюють за бюджетні кошти.

Фото та обкладинка: КМДА