Онлайн-журнал про дизайн Dezeen написав про публічний простір «Сцена» у Дніпрі.

«Це павільйон у парку Шевченка, який складається зі сцени, екрану, лаунжу та акустичної труби. Зібрали конструкцію з дерева та фанери», – описує проект критик Оуен Хазерлі.

«Великі міста України – одні з найбільш цікавих у Європі. Київ, Одеса і Львів – це унікальні міста, насичені топографічними та архітектурними здобутками. Але після 1980-х років у країні непросто знайти гідну будівлю чи громадський простір. [...] «Сцена» – це свідчення того, що в Україні можна реалізувати й такі проекти – що тут можна працювати інакше, ніж у зухвалого північно-східного сусіда країни», – додає Хазерлі.

Проект «Сцена» – це експериментальний публічний простір. Його побудували в покинутій частині парку Шевченка – на місці, де раніше був амфітеатр.

Це тимчасова дерев'яна конструкція з екраном для кінопоказів, лекцій, сидіннями та майданчиком для воркшопів і виставок. Гроші на проект збирали за допомогою спільнокошту.

«Усе спроектувала в інтернеті міжнародна команда архітекторів та команда фестивалю «Конструкція». Ми разом писали технічне завдання, разом обирали найкращі проекти і разом вирішували, як все виглядатиме», – розповідав The Village Україна урбаніст і дослідник Куба Снопек.


 «Сцену» відкрили у липні 2017 року.

 У червні 2018 року проект отримав премію європейського конкурсу громадських просторів.

Фото та обкладинка: «Сцена»