У Києві з житлового масиву Троєщина на Осокорки планують побудувати 22-кілометрову магістраль, яка буде основною планувальною віссю лівобережжя, пише «Вечірній Київ».

Проект внесе зміни в організацію руху та переформатує всю лівобережну транспортну систему, зазначає видання.

Департамент містобудування та архітектури КМДА оголосив про початок громадських слухань перед ухваленням детального плану території в межах проспекту Петра Григоренка, вулиць Ахматової, Драгоманова, Ревуцького та проспекту Бажана.

Згідно з проектом, магістраль пройде від вулиці Бальзака, вздовж залізничних колій та по проспекту Григоренка. Основна проїжджа частина матиме по три смуги руху в кожному напрямку, між якими пройде рокадна лінія швидкісного трамвая. По проспекту передбачені місцеві проїзди завширшки 7,5 м та 10 м.

Також у планах – зробити Дарницьке шосе частиною Східно-Західної дороги-хорди, що починається від вулиці Бориспільської та подовжується до Кільцевої дороги. Загальна довжина дороги становитиме 24 кілометри. Крім того, планують розширити проїжджу частину самого Дарницького шосе та реконструювати розв’язку на його перетині з Харківським шосе.

Навколо озера Лебедине запроектована зона відпочинку з пішохідними та велодоріжками, спортивними та дитячими майданчиками. Неподалік від озера побудують спортивно-оздоровчий комплекс із басейном і відкритим стадіоном.


 Лівий та правий береги Києва планують з’єднати новим швидкісним рейковим транспортом Тram-Тrain.

Обкладинка: camrador.livejournal.com