Влада Києва вивчає можливість реалізації проекту Тram-Тrain – швидкісного рейкового транспорту, який об’єднає залізничні та трамвайні колії міста в одну комбіновану транспортну систему та забезпечить краще сполучення між правобережною та лівобережною частинами міста.

«Київпастранс» розробить техніко-економічне обґрунтування проекту, повідомило комунальне підприємство у газеті «Хрещатик» від 27 лютого 2018 року.

У рамках проекту наразі розглядають варіанти маршрутів сполучення міського електропоїзда з використанням інфраструктури Борщагівської та Троєщинської лінії швидкісного трамваю з Київським залізничним кільцем.

У «Київпастрансі» кажуть, що організують наземний безпересадочний маршрут без заторів, який з'єднає Троєщину з правим берегом міста.

Він пройде межею адміністративно-ділового центру міста, де найбільша щільність робочих місць, через залізничний вокзал і завершить свій маршрут на Борщагівці, поза метрополітеном.

Зазанчається, що для Тram-Тrain не потрібно будувати нових трамвайних та залізничних колій, а об’єднати в одну систему колії швидкісних трамваїв та  залізничні колії, якими курсує міська електричка, а також придбати нові вагони, які зможуть їздити по обом типам колій.

Запустити новий транспорт планують у 2020 році. Громадські слухання щодо техніко-економічного обґрунтування відбудуться 27 березня.