«Нафтогаз» відмовив новоствореному КП «Київтеплоенерго» в укладенні договорів на постачання природного газу через п’ятимільярдний борг «Київенерго», повідомляють у КМДА.

«Відмову мотивують наявністю боргів попереднього користувача – «Київенерго». Розмір боргів – майже 5 млрд грн. Це борги, що накопичувались роками. І їхня доля повинна вирішуватися на національному рівні, враховуючи масштаб питання», – каже мер Віталій Кличко.

Водночас у КМДА заявляють, що «проблема боргових зобов’язань однієї компанії перед іншою не повинна впливати на безперебійність надання послуг для мешканців міста». Міська влада розраховує укласти договір з «Нафтогазом» до 1 червня.

Утім, у «Нафтогазі» вважають позицію КМДА недоречною. «Знову традиційна історія зі зміною компанії-постачальника тепла. У старої є борги за отриманий газ, нова хоче взяти лише активи, а зобов’язання ні. Міська влада пробує переконати нас через тиск у публічному просторі, але ми тут ні до чого, є закон», – пише «Нафтогаз».


 Нагадаємо, що рішенням Київради створено КП «Київтеплоенерго», яке має взяти на баланс тепломережі від ПАТ «Київенерго», включаючи котельні. Наразі триває процес передачі цих об’єктів.