Відключення гарячої води у Києві на термін понад 10 днів може бути пов’язане з економією або з процесом передачі активів від приватної компанії «Київенерго» комунальному підприємству «Київтеплоенерго». Про це йдеться у статті LB.ua.

Версія 1

Колишній заступник міністра ЖКГ, екс-заступник голови Київської адміністрації Руслан Крамаренко каже, що подача гарячої води не в опалювальний сезон збиткова: «Це проблема не тільки Києва, це пережитки СРСР, планового господарства. Тоді був плановий збиток в міжсезоння, тільки зараз збитки інших розмірів. Тому влада і придумує то аварії, то ремонти. Давно потрібна схема водопостачання міста, зрозуміла містянам. Моя думка – по всьому місту йде холодна вода, а підігрів йде по мікрорайонах».

Версія 2

Глава Асоціації споживачів енергетики і комунальних послуг Андрій Герус називає однією з причин відключення гарячої води на місячний термін передачею активів від приватної компанії «Київенерго» комунальному підприємству «Київтеплоенерго»: «Щоб «Київтеплоенерго» подавало гарячу воду, потрібно отримати не тільки ліцензію, а й тариф на подачу гарячої води від Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). З кінця березня НКРЕКП не функціонує. Відповідно, Нацкомісія не може встановити тарифи, а «Київтеплоенерго» – постачати гарячу воду».

Якщо гідравлічні випробовування тривають понад 10 днів, «то справа уже не лише в гідравлічних випробовуваннях», каже експерт.


 27 квітня заступник голови КМДА Петро Пантелеєв повідомив, що У Києві до 1 червня у восьми з десяти районів буде відсутнє гаряче водопостачання через проведення гідравлічних випробувань.

обкладинка: Neil Cooper / unsplash